top of page

LEPOTUOLIEN LAHJOITUS 2020

Lepotuoli_Hyvinkaa_2019_ryhmakuva.jpg
2019_Ylilaakari_Hanna_Tapanainen_-165x30

Tuolien lahjoittajat ja vastaanottajat ryhmäkuvassa. Edessä Sympatia ry:n puheenjohtaja Sisko Pulli (vas.) ja sairaalan yhteyshenkilönä toiminut Marika Hämäläinen. Takarivissä Sympatia ry:n Matti Painilainen ja Anitta Ketola sekä Hyvinkään sairaalan Seija Rajala, Anita Hursti, Rauli Franssila ja Hanna Tapanainen.

Sympatia ry:n on lahjoittanut  kaksi lepotuolia Lohjan sairaalalle ja kaksi lepotuolia HUS:n syöpäsairaalalle.

Sympatia ry lahjoitti kuusi lepotuolia Hyvinkään sairaalaan. Tarkoitus on tarjota syöpäpotilaiden omaisille lepopaikka, kun heidän läheisensä on sairaalassa.

Syöpäpotilaita hoidetaan Hyvinkään sairaalassa kolmella eri osastolla: kirurgisella, keuhkosairauksien ja sisätautiosastoilla. Tuoleja jaetaan jokaiselle kolmelle osastolle, jotta ne kohdistuisivat mahdollisimman hyvin sinne, missä syöpäpotilaiden omaisia vierailee.

– Otamme mielellään vastaan tällaisia lahjoituksia. Omaisten on helpompi istua lepotuoleilla kuin meidän normaaleilla, kovilla tuoleillamme, kertoi tuolien luovutusta junaillut vuodeosastojen osastoryhmän päällikkö Marika Hämäläinen.

Tuolien vastaanottajina olikin Marikan lisäksi kaikkien kolmen osaston henkilöstöä keuhkosairauksien ylilääkärin Hanna Tapanaisen johdolla. Mukana olivat myös sisätautien osastonylilääkäri Rauli Franssila ja osastonhoitaja Anita Hursti sekä kirurgian osastonhoitaja Seija Rajala.

Sympatia ry:n puolesta tuolit luovuttivat puheenjohtaja Sisko Pulli, hallituksen jäsenet Reijo Ketola ja Matti Painilainen, yhdistyksen oma artisti Anitta Ketola sekä tiedottaja Mirja Karlsson.


Ylilääkäri Hanna Tapanainen testasi heti tuoreeltaan, miltä tuoli tuntuu. Ilmeestä päätellen hyvältä!

bottom of page