top of page

Sympatia ry lahjoittaa kuusi lepotuolia Siltasairaalaan

Vs. apulaisosastonhoitaja Leena Alppi näyttää tässä, miten potilas seisoo mittarin luona, jotta säteilyarvo saadaan mitatuksi.

Vs. Apulaisosastonhoitaja Leena Alppi (vas.) esitteli uutta ja upeaa Siltasairaalaa Sympatia ry:n puheenjohtaja Sirpa Pajumäelle (oik.) ja varapuheenjohtaja Sisko Pullille.

Sympatia ry lahjoittaa kuusi lepotuolia HUSin uuden Siltasairaalan syöpäosastolle.

 

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin HUSin syöpätautien osasto S4A sijaitsee Meilahdessa Siltasairaalan neljännessä kerroksessa. Syöpätautien osasto muutti sinne tammikuussa 2023. Se koostuu kahdesta osasta, jonne voidaan ottaa tällä hetkellä 44 potilasta.

Vs. apulaisosastonhoitaja Leena Alppi kertoo, että syöpätautien osastolla aloitetaan syöpäpotilaan haastavimmat hoidot ennen poliklinikalle siirtymistä. Osastolla annetaan parantavaa ja tautia jarruttavaa hoitoa. Osaa osaston potilaista hoidetaan infektion tai ripulin vuoksi.  

Osastolla on seitsemän kahden hengen huonetta, loput ovat yhden hengen huoneita. Siellä on myös kahdeksan säteilyhuonetta, joissa annetaan säteilyhoitoa. Säteilyhoitoa saaneille on oltava eri huoneet, koska säteilyhoitoa saaneet ovat eristyksissä hoidon jälkeen 1-2 vuorokautta.

Omaiset on myös huomioitu. Heille on oma huone osastolla. Aikuisia varten löytyy kahvinkeitin, lapsille on tarjolla kirjoja ja piirustusvälineitä.

Siltasairaalan viidenteen kerrokseen on tulossa palliatiivinen osasto. Se on aluksi tarkoitettu pelkästään syöpäpotilaille ja sinne mahtuu 10 potilasta.

 

Teksti ja kuvat: Mirja Karlsson

bottom of page