top of page

”Kivaa olla avuksi”

Harriet Alavaranta.jpg

Sympatia ry:n kirstunvartija Harriet Alavaranta pitää auttamisesta ja on mukana kaikissa yhdistyksen tapahtumissa.

Harrietin tie Sympatiaan kulki aviomies Larsin kautta, joka oli mukana jo yhdistyksen perustamiskokouksessa Tuusulan Lotta-museossa. Harriet kutsuttiin rahastonhoitajaksi vuonna 2012, kun oli juuri jäänyt eläkkeelle pankista. Hän oli toiminut viimeiset työvuotensa sijoitusneuvojana.


Rahastonhoitajan tehtäviin kuuluu Sympatia ry:ssä laskujen maksu, tilitapahtumien seuranta ja tiliöintivastuu. Jäsen- ja kannatusmaksujen tuloa täytyy myös seurata.

"Olen hoitanut lipunmyyntiä silloin, kun yhdistyksellä on ollut tanssiaisia ja muita tapahtumia. Minusta on kiva olla kaikissa tapahtumissa mukana", hän sanoo.

Ensimmäiset hyväntekeväisyystanssiaiset pidettiin lokakuussa 2011. Vuosien mittaan on annettu ja kerätty rahaa syöpäpotilaiden hyväksi. Saajina ovat olleet muun muassa Sairaalaklovnit, Kympin Lapset ry, Syli ry ja Sylva ry sekä esimerkiksi Hyvinkään sairaala, jolle on annettu sekä televisioita että lepotuoleja.

"Nyt meillä on ollut koronan takia huono vuosi".

Harriet Alavaranta on pitänyt talouden hoidosta. Häneltä menee yhdistyksen ”töihin” muutama päivä kuukaudessa. "Aika helppoa", hän kommentoi.

Tekemistä ja toimintaa

Myös Harrietin aviomies Lars Alavaranta on ollut mukana Sympatia ry:n koko sen kymmenvuotisen olemassaolon ajan. Hän osallistui ensimmäisen kerran golfkisaan vuonna 2020 ja on mukana tämänkin vuoden kisassa. Lars treenaa golfia omalla pihallaan, vaikka kenttäkin olisi ihan lähellä kotia.

Yhdistyksen toimintaan olisi mukava saada nuoria mukaan, kun suurin osa nykyisistä aktiiveista on jo eläkeiässä.

"Vapaaehtoinen yhdistystoiminta antaa tekemistä ja toimintaa. Samalla pystyy auttamaan ihmisiä", Lars toteaa.

Teksti Mirja Karlsson

Harriet Alavaranta

bottom of page