top of page

GOLF-KISA 2019

Konecranes-1p-300x225.jpg
Holvi-Original-2p-300x225.jpg
Janne-Hartemo-Tuusula-golf-300x225.jpg
Viimeiset-ohjeet-ennen-lähtöä-300x225.jp
Jukka-Jalonen-225x300.jpg
Kaija-Pohjola-ja-Jussi-Kaarenmaa-1-300x2
Jaska-Mäkynen-234x300.png

Golfin pelaaminen on hauskaa, kun kaikki menee hyvään tarkoitukseen – oli pelin henki Sympatia ry:n golfturnauksessa Tuusulassa elokuun puolivälissä.

Kisa oli tiukka ja äärimmäisen tasainen. Konecranesin joukkue nappasi voiton. Neljän miehen yhteislyönnit olivat 58. Toiseksi tuli HolVi Original -joukkue. Tamperelaisinsinöörien yhteislyönnit olivat yhtä enemmän eli 59-

Konecranesin joukkue Jarmo Turunen Mika Mattila, Matti Malminen ja Mikko Leppänen voitti turnauksen ja sai kultamitalit kaulaan. 

Kakkoseksi tuli tamperelaisen insinööritoimisto HolVin joukkue Jussi Holopainen, Markus Malmivuori, Ville Holopainen ja Vesa Koskikallio. 

Jääkiekkoilijoiden muodostama Coachien joukkue sijoittui neljänneksi yhteislyöntimäärällä 62. Joukkueessa pelasivat Jukka Jalonen, Timo Jutila, Arto Malinen ja Mika Strömberg.

Golfturnaus pelattiin Texas Scramble -pelinä. Lopputulokseen otettiin ryhmän yhteislyönnit slope huomioiden.

 

Sympatia ry kerää varoja syöpäpotilaiden ja heidän  läheistensä hyväksi. Golfturnaus on yksi tapa. Viime vuotisen turnauksen tuotoilla lahjoitettiin kuusi lepotuolia Hyvinkään sairaalan niille osastoille, joilla syöpäpotilaita hoidetaan.

 

Tuusulan Golfklubin palvelupäällikkö Janne Hartemo avasi golf-tapahtuman yhdessä arpamyyjänä kunnostautuneen Ailainkeri Salaman ja Sympatia ry:n puheenjohtajan Sisko Pullin kanssa.

”Onneakin tarvittiin”

 

– Hieno fiilis, kun voitto kosketti meidän kiekkofaneja. Mekin nautimme siitä, mitä saimme aikaiseksi, sanaili Suomen jääkiekkojoukkueen päävalmentaja Jukka Jalonen hyvin kulkeneen golfin peluun lomassa.

Turnauksen mielenkiintoisin osallistuja oli tänä kesänä itseoikeutetusti MM-kultaan johdattaneen jääkiekkojoukkueen päävalmentaja Jukka Jalonen.

Suomen lätkäjoukkue oli Jalosen mukaan hyvin yhtenäinen ja päättäväinen, vaikka aluksi omiin kykyihin ei hirveästi uskottu.

– Me olimme mukana Euroopasta rakennetulla ryhmällä, jossa oli 18 ensikertalaista. Tärkeillä hetkillä meillä oli kuitenkin erittäin hyvä maalivahtipeli. Onneakin tarvittiin. Pelit ovat väliin aika pienistä asioista kiinni.

Yksi suuri yllättäjä oli joukkueen kapteeni Marko ”Mörkö” Anttila. Yllätys oli nimenomaan hänen neljä maaliaan viimeisissä peleissä.

– Tätä ei kukaan osannut odottaa, ei valmentajat eikä ehkä hän itsekään, Jalonen kommentoi.

Päävalmentaja arvioi, että myös suomalaispelaajista löytyy laatua. Ylipäätään huippupelaajia on enemmän kuin ennen eikä heitä ole pelkästään NHL:ssä. NHL on kuitenkin se ammattilaisliiga, johon Jalonenkin menisi mielellään valmentajaksi.

 

Golf koukuttaa laulajiakin

 

Tangokuningatar Kaija Pohjola jutteli golfopettaja Jussi Kaarenmaan kanssa, kun sadekuuron vuoksi jouduttiin pitämään pieni tauko.

Tangokuningas Jaska Mäkynen jatkui swingaamista vielä iltajuhlassa ravintola Shamrockin lavalla.

Tangokuninkaallisetkin ovat innokkaita golfin pelaajia. Vuoden 1991 tangokuningas Jaska Mäkynen oli jälleen mukana turnauksessa. Saman vuoden tangokuningatar Kaija Pohjola opettelee innokkaasti golfia.

– Olen opetellut golfia jo pidemmän aikaa, mutta green card puuttuu vielä. Innostuin lajista joskus seitsemän vuotta sitten, mutta silloin oli kesä, jolloin satoi enkä päässyt kentälle. Lisäksi keikat pukkasi väliin ja koko homma jäi kesken, Kaija Pohjola kertoi.


Nyt Kaija on päättänyt korjata asian. Hän osallistui innolla Sympatian golfturnauksessa ensimmäistä kertaa järjestettyyn golfopetukseen seitsemän muun oppilaan ohella. Opettajana oli PGA Pro Juhani ”Jussi” Kaarenmaa.

 

– Anna takas se maila, tanssiorkesteri Kunnan Poikien toiminnanjohtajan Timo Aallon teki mieli sanoa, mutta hän tyytyi kuitenkin korjaamaan asentoaan golfopettaja Jussi Kaarenmaan ohjeiden mukaan.

Sekä Pohjola että Mäkynen lauloivat golfturnauksen iltajuhlassa ravintola Shamrockissa Vantaan Tikkurilassa.

Hyvä tunnelma

 

Kolmen naisen Chippi sisters -joukkueessa pelasivat kaverukset Sirpa Pajamäki (vas.), Anna Hankimaa ja Satu Nikula.

Annika Hautamäki (vas.), Keijo Haverinen, Mirja Vakkuri ja Reijo Nieminen vakuuttivat pelin menneen hyvin, vaikka lopussa ”lähti vähän lapasesta”.

Chippi sisters -joukkueen Sirpa Pajamäki, Anna Hankimaa ja Satu Nikula kehuivat kilvan, kuinka kivaa pelaaminen oli ja kuinka hyvä tunnelma Tuusulassa vallitsi.


– Kenttä oli hyvässä kunnossa. Peli eteni hyvin. Meillä myös vuorot vaihtuivat hyvin, iloiset sisaret kertoivat.

Yhdessä pelaaminen on naisista kivaa myös siksi, että samalla voi päivittää muutkin asiat.  Sitten, kun lyönnit alkavat mennä pieleen, huomataan, että juttelu on mennyt vähän liian pitkälle ja hillitään hieman puhumishaluja.

Teksti ja kuvat Mirja Karlsson

Chippi-sisters-300x224.jpg
Golf-joukkea-n-300x225.jpg
Golf-opetus--225x300.jpg
bottom of page