top of page

”Näkyvyys on tärkeää”

Erja_edited.jpg

Yrittäjä Erja Häkkisestä näkyvyys on hyväntekeväisyysyhdistykselle ensiarvoisen tärkeää.

Erja Häkkiseen teki vaikutuksen Sympatia ry:n ihmisten innostus tehdä vapaa-ajallaan työtä syöpäpotilaiden ja heidän läheistensä hyväksi ilman mitään vastinetta.

”Syöpäpotilaan läheisen osa on minulle tuttua, sillä äitini kuoli syöpään ollessani Pariisissa. Onneksi sain olla hänen luonaan viimeiset elinpäivät”, hän kertoo.

Sympatia ry:n toiminnassa on hänestä hyvää nimenomaan se, että perheenjäsenet otetaan huomioon. He tietävät, miten vaikeaa potilaan elämä on ja miten se heijastuu myös läheisiin. Syöpäpotilas tuntee saattohoitovaiheessa, että hänellä on läheisten tuki, jos he voivat olla sairaan luona ja levätä esimerkiksi yhdistyksen lahjoittamissa lepotuoleissa.

”Näkyvyys on Sympatia ry:n kaltaiselle hyväntekeväisyysyhdistykselle hirveän tärkeää. Sanaa on saatava eteenpäin ja tunnettuutta. Siihen tarvitaan vahvoja nimiä ja tunnettuja kasvoja”, hän korostaa.

Haastattelu- ja juontohommia

”Olen sanonut, että minulle voi heittää ideoita, mitä voisin yhdistyksen eteen tehdä. Annan mielelläni oman osuuteni”, Erja toteaa.

Sympatia ry:n tekemä arvokas työ tulisi saattaa mahdollisimman monen suomalaisen tietoon. Varoja tarvitaan lisää eikä niiden kerääminen ole helppoa. Ensi vuonna yhdistys aikoo järjestää erityisen varojenkeruugaalan, johon Erja Häkkinen on lupautunut juontajaksi.

Erja on jo ottanut koppia häneen kohdistuneista toiveista. Sympatia ry:n golfturnauksessa elokuun lopulla hän teki Järviradioon haastatteluja kisaan osallistuneista julkisuuden henkilöistä.

 

Tentattavina olivat muun muassa jääkiekkovalmentaja Raimo Helminen, urheilutoimittaja Mika Saukkonen, laulaja Pasi Hailio alias Tony Montana sekä tangokuninkaat Jaska Mäkynen ja Saska Helmikallio. 

”Asun edelleen Monacossa ja käyn Suomessa normaaliaikana usein, mutta nyt olen ensimmäistä kertaa täällä puoleentoista vuoteen koronarajoitusten vuoksi”, Erja kertoo golfkisapäivänä 20.8.2021.

Suomen käynneillä hän yhdistää mahdollisimman paljon niin yritystoimintaansa liittyviä asioita kuin myös ystävien tapaamista. Ystävyyden tärkeys on korostunut korona-aikana, kun heidän tapaamisensa ei ole ollut itsestäänselvyys.

Teksti Mirja Karlsson

Erja Häkkinen

bottom of page