top of page

"Hyvä mieli auttamisesta"

Jukka Hallikainen.jpg

Vuoden 2008 tangokuningas Jukka Hallikainen kantaa aina mikkiä, mutta myös golfmailoja mukanaan. Hän on osallistunut Sympatia ry:n golfkisoihin.

"Olen harrastanut golfia 15 vuotta, viimeiset neljä vuotta hieman aktiivisemmin".

Laulaja kun on, Jukka Hallikainen on myös esiintynyt Sympatian juhlissa ja juontanut gaaloissa. Jukka haluaa tehdä omalla panoksellaan hyvää erilaisten yhdistysten hyväksi. Jos tekee hyvää muille, saa myös itselleen hyvän fiiliksen ja mielen.

"Kaiken lisäksi olen huono sanomaan ei. Tämä tiedetään Seinäjoen tangomarkkinoillakin. Jos he jotain pyytävät, he tietävät jo ennakkoon, että kyllä se Hallikainen kuitenkin vastaa ”juu, mä hoidan”, hän naurahtaa.

Hallikaisen yhteisten asioiden hoitaminen ulottuu myös hänen kotikuntansa Miehikkälän kunnallispolitiikkaan saakka. Hänet valittiin jälleen viime kesäkuun vaaleissa kunnanvaltuustoon. Hän ollut myös kunnanhallituksen jäsen.

Saa enemmän kuin menettää

Sympatian keikat ovat Jukasta olleet samanlaisia kuin hänen muutkin keikkansa. Toki tilanne pitää aina ottaa huomioon ja se, millaisia ihmisiä paikalla on ja mitä he haluavat kuulla. Hän muistelee esiintyneensä yhdessä muun muassa Meiju Suvaksen ja Anitta Ketolan kanssa.

"Kiva, kun meillä on ollut bändi mukana. On samalla kompattu muita artisteja.

Hallikainen haluaa kannustaa kaikkia tekemään jotain hyvää omalla vapaaehtoistyöllään tai rahalla. Siinä ei menetä mitään, mutta saa enemmän kuin menettää."

Kun hänet valittiin tangokuninkaaksi, ensimmäinen julkaistu kappale oli nimeltään En tekisi toisin.

 

Tekisitkö elämässäsi jotakin toisin, Jukka Hallikainen?

"En tekisi".

 

Teksti Mirja Karlsson

Kuva Veli-Pekka Väisänen

Jukka Hallikainen

bottom of page