top of page

GOLF-KISA 2023

Sympatia Golf veti väkeä syöpäsairaita auttamaan

Loistosää siivitti tänäkin vuonna Sympatiagolfia, joka pelattiin perjantaina 16.6.2023 Tuusulan golfkentällä. Apua tarvitseville syöpäsairaille varoja keräävään hyväntekeväisyysturnaukseen osallistui 60 kilpailijaa. Kisa pelattiin vanhan tavan mukaan Texas scramble -menetelmällä. 

Kiekkoilijat haluavat auttaa 

Sympatiagolfiin on lähes joka kerta osallistunut jääkiekkoilijoiden joukkue. Tänä kesänä mukana olivat entiset maajoukkuevalmentajat Hannu Aravirta ja Erkka Westerlund sekä Lahden Pelicansin päävalmentaja Tommi Nieminen ja Kiekko-Espoon vastaava Tomas Westerlund. Joukkue sijoittui neljänneksi. 

Hannu Aravirta on perinteisesti toiminut golfkiekkojoukkueen kokoavana voimana. Niin tälläkin kertaa. 

”Golf on joukkuepeli. Olen tässä saanut ihailla kollegoiden 280 metrin mittaisia kaaria”, Aravirta veisteli pelin jälkeen. 

Hyväntekeväisyys on Aravirrasta vähäisintä, mitä ihminen voi tehdä. Huippuvalmentajien mukanaolo tuo hänestä lisäarvoa Sympatian golfturnaukselle, kun valmentajat yleensä kertovat valmennettavistaan ja valmennustavoistaan.

Erkka Westerlund on pitkän uransa aikana ehtinyt oppia auttamaan urheilijoita eteenpäin. Hän nauttii auttamisesta. Sympatiagolf on juuri tätä: autetaan syöpäsairaita. 

Tomas ”Erkan poika” Westerlund totesi, että valmentajana hän pyrkii toimimaan omalla tavallaan ja kulkemaan omaa polkuaan. ”Isä ei puske minulle neuvoja, mutta kyselen häneltä kyllä kokemuksia erilaisista peliin liittyvistä asioista”. 

Tangokuninkaalliset pitävät hyvän tekemisestä

Toinen ryhmä, joka on ollut aktiivisesti mukana, on laulajat ja erityisesti vielä tangolaulajat. Vuoden 1991 tangokuningatar Kaija Pohjola oli jälleen mukana kuten saman vuoden tangokuningas Jaska Mäkynen. 

Myös vuoden 2008 tangokuningas Jukka Hallikainen on ollut monesti mukana. Hyväntekeväisyys on Hallikaisella verissä, sillä hän on esiintynyt vanhusten palvelutaloissa jo vuosien ajan. Hän pitää niiden rehellisestä, vilpittömästä ja välittömästä tunnelmasta.

”Hyväntekeväisyys merkitsee minulle paljon ja sitä voi tehdä myös Sympatia ry:n kautta”, hän kuittaa.

Ensimmäistä kertaa mukana oli moninkertainen tangoprinssi Rami Rafael. Hän on ollut omasta mielestään hyväntekijä jo pikku pojasta lähtien. Rafael työskentelee hoitoalalla, joten hän auttaa myös työllään apua tarvitsevia.


Voittajien on helppo myhäillä

Sympatiagolfiin osallistuneiden joukkueiden määrä oli 16. Voiton vei BLF Asianajotoimiston joukkue tuloksella 56. Joukkueessa pelasivat Antti Palmujoki, Timo Vanninen, Jorma Kangas ja Sami Rautiainen.

BLF Asianajotoimiston joukkue_edited.jpg

Kakkoseksi sijoittui 

NuFa-joukkue Mika Linnainmaa (vas.), Petri Pajumäki, Jaakko Ruuhiala ja Marko Mäkinen. 

NuFa-joukkue _edited.jpg

Kolmanneksi kiri puheenjohtaja Sirpa Pajumäen joukkue

jossa olivat mukana myös Eija Kiiltomäki ja Tatu Josefsson. Petri Haatainen ehti lähteä ennen kuvaamista

 

 

 

.

Sirpa Pajumäen Joukkue.jpg

Haastatteluja Radio Sandelssiin

Erja Häkkinen haastattelee tässä jääkiekkolegenda Hannu Arajärveä (vas.).  Tekniikasta vastaa Arsi Liimatainen (oik.). Haastatteluja voi kuunnella Radio Sandelsin nettisivujen kautta.  

Erja Häkkinen haastattelu.jpg

Musiikki esityksiä

Tangoprinssi Rami Rafael (vas.) tunnelmoi tangoa. Myös tämänvuotisen The Voice of Finland Seniorin voittaja Jaska Mäkynen lauloi juuri levyttämänsä Minun Suomeni -kappaleen.

Rami Rafael ja Jaska Mäkynen.jpg


Jääkiekkovalmentajien
hyvät neuvot

Entinen maajoukkuevalmentaja Erkka Westerlund, Lahden Pelicansin päävalmentaja Tommi Nieminen ja Kiekko-Espoon päävalmentaja Tomas Westerlund kertoivat kukin vuorollaan omista keinoistaan auttaa ja tukea kiekkoilijoita mahdollisimman hyviin suorituksiin. 

Tommi Niemi.jpg
Erkka Westerlun.jpg
Tuomas Westerlund.jpg
bottom of page